GEEF JE PAARD BEWEGINGSVRIJHEID

MET EEN ZADEL VAN EQUESTOR

De beste zadels voor paard en ruiter

De zadels van Equestor onderscheiden zich van de meeste zadels door hun paardvriendelijkheid. Ze dragen allemaal over een (tot tweemaal) groter draagoppervlak en hebben ergonomisch gevormde kussens met schokabsorberend materiaal, die de belijning van de rug feilloos volgen. Zo verdelen de Equestor zadels het ruitergewicht optimaal en kunnen er nagenoeg geen drukpunten ontstaan.

Drukkingen en atrofische veranderingen worden voorkomen. Indien deze problemen zich in het verleden hebben voorgedaan kan reeds afgestorven spierweefsel bij gebruik van een Equestor zadel terugkeren. De zadels van Equestor bieden als totaalcollectie een uitstekend uitgangspunt om te werken aan verbetering van de arbeidsomstandigheden van je paard.

Dressuur

Equestor Volante

De jongste aanwinst bij Equestor is de Volante. Een dressuurzadel meer geschikt voor de hogere dressuur en klassieke rijkunst, vanwege… lees verder

Meer informatie >

Equestor David De Wispelaere

Revolutionair close-contact dressuur zadel ontwikkeld samen met David de Wispelaere. Therapeutische werking bij paarden met ernstige… lees verder 

Meer informatie >

Equestor Movimentá

Dit dressuurzadel is ontwikkeld samen met Bastiaan de Recht. De Movimentá onderscheidt zich van andere zadels door onder andere… lees verder

Meer informatie >

veelzijdigheid

Equestor Trail

Een stoer buitenrijzadel voor veelzijdig gebruik, uitgevoerd met een diepe, doch onafhankelijke, zacht… lees verder

Meer informatie >

Equestor Event

Een zeer comfortabel springzadel waar de meeste ruiters zich direct thuis in voelen…. lees verder 

Meer informatie >

Equestor Freestyle

Ontwikkeld samen met Emiel Voest het Freestyle barebackpad.Veilig en comfortabel rijden zonder… lees verder

Meer informatie >

Meer dan 1000 tevreden ruiters in Europa

Nunc dictum pulvinar porta. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Curabitur tortor lorem, lacinia in nunc eget tristique volutpat urna.

100% kwaliteitszadels

Uitgangspunt bij elk ontwerp is de flexibele boom die de rugbelijning in de lengterichting zo lang mogelijk volgt voor een optimaal draagvermogen. Enorme schouder- en schoftvrjheid, groter draagvlak en alle ruimte voor de wervelkolom zorgen er voor dat het paard zonderbelemmeringen ook werkelijk kan presteren!

Ik heb dit zadel bij mijn paard gekocht. De vorige eigenaresse van het paard was gelukkig genegen om het aan mij te verkopen. Wat een fijn zadel is dit. Sinds ik dit zadel heb nooit geen pijn meer.

 

– groetjes Karen

Dank zij jou kan mijn vrouw Hanneke weer genieten van haar paard. Met het Equestor zadel is zowel haar rug als de rug van haar paard weer gelukkig! Ook ik ben heel content hoe je voor mij en mijn paard het beste zadel hebt verzorgd

 

– Dank je wel. Simon

Ruby begint heel lekker te lopen onder het zadel. Langzamerhand begint hij los te laten en geeft zelf aan dat hij wil draven dat deed hij echt nooit. Ook ontspant hij veel beter als ik buiten rijd, goed hé. Ik ben er ontzettend blij mee en hoop nu verder te komen.

 

– groetjes, Nathas…

Waarom een goed zadel belangrijk is?

De zadels van Equestor dragen concreet bij aan het welzijn van het paard

Uitgangspunt bij elk ontwerp is de flexibele boom die de rugbelijning in de lengterichting zo lang mogelijk volgt voor optimaal draagvermogen. Een tot tweemaal groter draagvlak zorgt voor een betere drukverdeling. Enorme schoudervrijheid, alle ruimte voor de wervelkolom en schokabsorberend materiaal in de kussens zorgen er voor dat het paard zonder belemmeringen ook werkelijk kán presteren.

Vrijwel alle paarden reageren positief op deze algehele drukvermindering en toegenomen bewegingsvrijheid.

• ZADELPROBLEMEN. 
Er zijn maar weinig zadels die werkelijk goed liggen op het paard waarvoor ze bedoeld zijn. Voorzichtige schattingen geven aan dat zo’n 80% van de gebruikte zadels problemen geeft… lees verder.

• DRUKPUNTEN
Drukpunten ontstaan -het woord zegt het al- door te veel druk, dus ruitergewicht, op een te klein oppervlak. Je herkent ze uiteindelijk door de witte haren. Maar dan is het kwaad al geschied… lees verder.

• BESCHADIGDE WERVELS
Helaas hebben veel zadels een veel te smalle kamer (de ruimte tussen de kussens) als daarbij dan ook nog eens de kussens te hard zijn opgevuld, heb je de poppen aan het dansen…lees verder.

• HERKENNEN
Een paard dat zich van je wegdraait als je met het zadel aankomt geeft een signaal af. Een paard dat bijt met aansingelen ook. Weglopen met opstijgen is er ook zo één. En bij vluchtgedrag…lees verder.

CHECKLIST ZADELPROBLEMEN
lees verder over alle zadelproblemen

Twijfel niet meer aan je zadel of paard en neem contact op

Contact opnemen